Społeczność Spoko Cafe długo na Ciebie czekała! Fajnie, że w końcu tu jesteś 🙂

 

Kawa w Spoko Cafe

Rodzaj ziarna kawy

Kawa, którą parzymy w Spoko Cafe to idealnie skomponowana mieszanka ziaren Arabiki i Robusty. Arabika, która stanowi główny składnik naszej mieszanki pochodzi z południowej ameryki – Brazylia oraz Kolumbia. Robusta, która idealnie dopełnia kwasowość Arabiki uprawiana jest w Wietnamie.

Arabika 0
Robusta 0
a
a

Czujesz to?

Otwierasz opakowanie i czujesz zapach, przez który zmysły zaczynają wariować – znasz te uczucie? Musimy opierać się tej przyjemności każdego dnia, bo inaczej sami wypilibyśmy całą naszą kawę. Psychologowie mówią, że warto nazywać emocje, które się aktualnie odczuwa. My proponujemy nazywać to, co wyczuwasz w naszym, starannie przygotowanym Espresso.

Aromat: Bogaty, owocowy

Crema: Gęsta i trwała

Smak: Subtelne nuty cytrusów i czekoladowy posmak

Na świeżości!

Ziarno, które mielimy zawsze na świeżo, nigdy nie przyjeżdża do nas później niż 3 miesiące po wypaleniu. Mimo tego, że termin przydatności do spożycia może wskazywać nawet 2 lata, to dbamy o to, aby nasza kawa nie była starsza niż 3 miesiące.

Palenie: 4 stopień

Termin palenia: nie później niż 3 miesiące

a